Advancing the Education of Young Architecture Graduates through Foreign Travel-Study
Back to 2010 Competition Entries Index

BackCountry Expedition Center

by Garrett van Leeuwen — Winner of Fellowship Competition

View1 and ContextSiteplanSections and SystemsView 2,View 3


Description
The Intial siting and planning derived from a need to have visual ownership of the valley and the need of a secrue place to land and take off for the helicopter. The program catagories (Alanche control , Emergency service, Ski Patrol Office, & vehicle Storage) have an assending squarefoot requirement, and a subsequent unique proportion to one another. Thus a sequentail ordering system came about that takes advantages of views and the southern sky for daylighting. The Project utilizes both passive and active environmental controls and seeks to provide a water retention system to provide fresh drinking water. To most effectively heat the spaces, programatic sub elements are kept in smaller rooms and larger spaces are well insulated.


Visit this winner's travel blog link


2007-2017 © Cavin Fellowship — All Rights Reserved