Advancing the Education of Young Architecture Graduates through Foreign Travel-Study
Back to 2013 Competition Entries Index

Foundation for Change

by Lauren Folkerts — Winner of Fellowship Competition

Page onePage TwoPage ThreePage Four


Description
This building re-frames the San Gabriel Mountains directing visitors attention towards both its past and possible future use. The spine of the building is a monolithic stone wall that is carried throughout the project at various scales. This helps orient visitors, creates comfortable micro climates, and inspires curiosity. Formally, the wall takes cues from both the “Granite Gate” and roman ruins. Subconsciously this reminds visitors to look for traces of the sites history. This museum also looks towards the future by helping to provide food, water, and energy security through it's community gardens, water catchment and renewable energy development. Beautiful, but unsustainable, powerful natural events claimed all of the Mount Lowe buildings. This building reminds us of that story and encourages us to live with nature, not against it.


2007-2017 © Cavin Fellowship — All Rights Reserved